КРИТЕРІЇ ВИБОРУ ПІДХОДІВ ДО УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ У РОЗРОБЦІ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - КАМЕНСЬКА, МАРІЯ; ЛАВРИК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Предметом даної статті є порівняльний аналіз каскадної моделі (Waterfall) та гнучких методологій (Agile) у управлінні ІТ-проєктами. У статті розглядаються ключові принципи, переваги та недоліки кожної методології, їх застосування в реальних умовах, а також практичні рекомендації щодо вибору оптимального підходу залежно від специфіки проєкту. Дослідження базується на аналізі наукових джерел та кейсів, зокрема трансформації компанії Avira SOFT S.R.L, що перейшла від Waterfall до Agile.