РЕАЛІЗАЦІЯ ПІДСИСТЕМИ КЕРУВАННЯ РОЗКЛАДОМ УНІВЕРСИТЕТУ НА ОСНОВІ ЗМІШАНОЇ АРХІТЕКТУРИ - АНТОНОВ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Розроблено систему керування розкладом університету на основі клієнт/серверної архітектури та архітектури трирівневих баз даних. Запропонована система складається з таких компонентів: Schedule Client, SSH Server, A.S.T.S. v3 Database, Schedule Database, Schedule Site and Service, Schedule WebService. Для синхронізації даних між A.S.T.S. v3 Database та Schedule Database використовується механізм реплікації master/slave. Розглянута система керування розкладом вищого навчального закладу експлуатувалась на факультеті математики та інформаційних технологій з 2015 по 2019 навчальні роки та у 2022-2025 в обмеженому режимі на кафедрі інформаційних технологій. Студенти та викладачі мали можливість отримувати доступ до актуального розкладу навчальних занять у режимі реального часу за допомогою браузеру.