ВИКОРИСТАННЯ МОДУЛІВ КОМП’ЮТЕРНОЇ ПРОГРАМИ KDAM ДЛЯ ДИНАМІЧНОГО АНАЛІЗУ БАТАННОГО МЕХАНІЗМУ ПРИ ФОРМУВАННІ БАГАТОШАРОВИХ ТКАНИН - ЩЕРБАНЬ, ВОЛОДИМИР; ВОЛЯНИК, ОЛЕКСІЙ; ГОЛЬДБЕРГ, МАР’ЯНА; МЕЛЬНИК, ГЕННАДІЙ; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі, з використанням модуля комп’ютерної програми KDAM проведений динамічний аналіз роботи батанного механізму важкого ткацького верстата при виготовленні багатошарових технічних тканин. Комп’ютерний модуль дозволяє визначати проекції та повні реакції в шарнірах батанного механізму в момент прибою утокової нитки в зоні формування багатошарових тканин з урахування структури захисних шарів, основних силових шарів та способу з’єднання шарів між собою. Встановлено вплив структури багатошарових тканин на величину динамічних реакції в шарнірах батанного механізму.