ЗАСТОСУВАННЯ Soft Open Point ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ ВТРАТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В РОЗПОДІЛЬНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖАХ - ЛОБОДА, ЮРІЙ; СЛОБОДЯН, РУСЛАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В статті проведено аналіз залежності втрат електроенергії від режиму роботи SOP та визначено закономірності оптимізації режиму його функціонування за критерієм мінімуму втрат електроенергії. Також запропоновано стратегія управління, яка базується на зрівноваженні дійсних та уявних складових напруги між вузлами встановлення SOP.