ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ОНЛАЙН-СЕРВІСУ ДЛЯКОРОТКОСТРОКОВОЇ ОРЕНДИ ЖИТЛА ДЛЯ ТУРИСТІВ - ДУМИН, І.; СЕМИЧ, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Метою даної статті є створення вимог для пошукової системи житла для туристів, зручної у користуванні та з приємним дизайном, адаптованої для різних користувачів з можливістю міжкультурного обміну. Основним завданням є створення такого онлайн-сервісу, що зможе поєднати в собі особливості Booking.com як структурованої системи оренди житла, та платформи Couchsurfing.com як сервісу для обміну гостинністю та пошуку нових друзів у світі. Під час роботи було проведено детальний огляд та вивчення процесу розвитку сфери туризму, вплив мережі Інтернет на популяризацію онлайн-сервісів для пошуку та оренди житла. Було описано наявні аналоги систем оренди житла. Відповідно до проведених досліджень було сформовані та описані функціональні вимоги до майбутнього сервісу, обрано для реалізації архітектуру створення програмного застосунку типу «client-server», описано кроки реалізації програмного продукту, створення сховища даних, а також наведено зображення вже готового онлайн-сервісу.