СУЧАСНІ МЕТОДИ І СТАРОВИННІ ТЕХНОЛОГІЇ РЕСТАВРАЦІЇЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ВЗУТТЯ - БАБИЧ, А.; ЛИПСЬКИЙ, Т.; РАДІКОВА, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті досліджено особливості етапів реставрації взуття. Розроблено технологічні етапи реставрації взуття та поетапна технологія фінішного оздоблення готових виробів. Проведено повний цикл реставраційних робіт на зразках чоловічого вживаного взуття. Перевірено згідно вимог стандартів і доведено експериментальним шляхом високу зносостійкість поверхні матеріалів відреставрованого взуття, а саме: здатність матеріалу до багаторазового згину, розтягу, мокрого і сухого тертя. Проведено дослідне носіння відреставрованих зразків взуття. Підтверджено високі експлуатаційні характеристики досліджуваних виробів. Доведено експериментальним шляхом доцільність даних робіт.