ДОСЛІДЖЕННЯ ГЕНЕРУВАННЯ ВІТРОЕЛЕКТРОУСТАНОВОК З СИСТЕМАМИ НАКОПИЧЕННЯ ЕНЕРГІЇ - МАЛОГУЛКО, Ю.; ПОВСТЯНКО, К.; ЗАТХЕЙ, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі досліджено проблематику інтегрування таких елементів електроенергетичної системи як: промислові накопичувачі енергії та безпосередньо вітроелектроустановки. Різке зростання частки такого виду електроенергії формує ряд питань, що потребують вирішення, в першу чергу – стохастичний характер їх роботи. Вирішення цієї проблеми є актуальним не лише з точки зору усунення явища нерівномірності генерування енергії за допомогою вітроелектроустановки, оскільки вітер є мінливим джерелом енергії, а й підвищення показників взаємодії потоку вітру з лопатями генератора, тобто збільшення проникності вітру.