ДОСЛІДЖЕННЯ ДИСПЕРСНОЇ ТРИКОМПОНЕНТНОЇ СИСТЕМИ ЯК ОСНОВИ ДЛЯ ФАРШЕВОЇ МАСИ З М’ЯСОМ ПТИЦІ ТА РОСЛИННИМИ ГІДРОБІОНТАМИ - ГІРЕНКО, Н.; КРАМАРЕНКО, Д. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати експериментальних досліджень реологічних і фізико-хімічних властивостей дисперсних систем для створення фаршевої маси з м’ясом птиці та рослинними гідробіонтами. Отримано залежності основного реологічного показника для фаршевої системи - граничної напруги зсуву. Також отримані данні про вологозв’язуючу і жироутримуючу здатність трикомпонентної полідисперсної системи. Досліджено зміни зазначених показників від зміни співвідношення компонентів.