МАТЕМАТИЧНЕ ТА КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ ТА СИСТЕМ - ПОТАПОВА, Н.; ВОЛОНТИР, Л.; ЗЕЛІНСЬКА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі обґрунтовується необхідність використання математичного та комп’ютерного моделювання в аналітиці даних при оцінюванні функціонування логістичних процесів та систем. На основі аналізу існуючих підходів розкриваються особливості використання інтегрованого методу математичного та комп’ютерного моделювання з метою ефективної постановки та реалізації експерименту дослідження процесів. Логістична система формалізована в межах поставок матеріально-технічних ресурсів за централізованим способом розподілу потоків та передачі впливу керування від вищого рівня ієрархії до нижчих рівнів типу філій або відокремлених підрозділів. Конкретизовано основні етапи проведення моделювання функціонування логістичних процесів, що є підставою для уточнення алгоритмічних особливостей комп’ютерного експерименту. Акцентовано увагу на поєднанні імітаційного моделювання, як одного із підходів комп’ютерного моделювання, з елементами оптимізаційних рішень, що можуть бути отримані як аналітичний розв’язок конкретних прикладних задач логістики різної складності, зокрема, управління запасами.