ВИКОРИСТАННЯ ПОНЯТЬ ТЕОРІЇ ГРАФІВ ДЛЯ АНАЛІЗУ СКЛАДНИХ МЕРЕЖ - МІХАЛЕВСЬКА, Г.; МІХАЛЕВCЬКИЙ В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті розглянуто і досліджується використання понять теорії графів для аналізу складних мереж. Абстрактно від їх фізичної природи розглядаються топологічні властивості цих мереж, які істотно визначають функціонування мереж і становлять предмет дослідження комплексних мереж. Розглянуто один з напрямків аналізу складних мереж - їх візуалізацію, яка дозволяє отримати важливу інформацію про структуру і властивості мережі без точних розрахунків. Описано основні інструменти візуалізації, у переважній більшості, вільно поширювані, безкоштовні програми.