МЕТОД ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ КОНТРАСТУ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ГАРМОНІЧНОЇ ПРОСТОРОВОЇ МОДУЛЯЦІЇ ОСВІТЛЕННЯ - БОРОВИЦЬКИЙ, ВОЛОДИМИР; ГУДЗЬ, ОЛЕКСІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі запропонований метод визначення контрасту гармонічної просторової модуляції освітлення, який можна використовувати для отримання тривимірних цифрових зображень у оптичній мікроскопії та оптико-електронних системах з проекцією освітлення на об’єкти спостереження. Цей метод забезпечує знаходження контрасту, постійної складової та поточної фази гармонійної просторової модуляції освітлення при довільних значеннях її фазових кутів шляхом вирішення системи лінійних рівнянь. Перевагою запропоновано методу є можливість застосування з економічними пристроями, які формують гармонійну просторову модуляцію освітлення та можуть встановлюватися на більшості оптичних мікроскопів та інших оптико-електронних системах для отримання тривимірних цифрових зображень.